Marquisettes

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de vanillepeul in twee en schraap met een puntig mesje de vanillekorreltjes eruit.
  2. Doe boter, vanille, zout en poedersuiker in de mengkom en meng tot je een wit, zalfachtig mengsel bekomt.
  3. Voeg beetje bij beetje het losgeklopte ei toe (voeg het volgende gedeelte ei pas toe als het vorige goed is opgenomen).
  4. Voeg daarna in een keer de gezeefde bloem toe en meng. Stop met mengen van zodra je een homogeen mengsel hebt (meng zeker niet te lang want daarvan wordt het deeg taai).
  5. Doe het deeg over in de spuitzak en spuit ze op de bakplaat (maak het figuurtje niet te groot, want de koekjes deinen tijdens het bakken iets uit - 2,5 cm lengte volstaat). Probeer ook zo snel mogelijk te werken want door het contact met je warme handen wordt het deeg makkelijk olieachtig (en dat is niet aan te bevelen).
  6. Bak de koekjes ongeveer 15-20 minuten in een oven van circa 190 graden.
  7. Als de eerste lading koekjes in de oven zit, smelt je, au bain marie, de chocolade.
  8. Laat de gebakken koekjes iets afkoelen en dop ze daarna, met de kanten, in de gesmolten chocolade.
  9. Leg ze op een plaat en laat de chocolade uitharden; herhaal deze bewerkingen tot al het deeg op is.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door maremaqu op 27 april 2015 om 20u32

hallo gisteren de marquisettes geprobeerd, verplicht om nog een eitje bij te voegen , maar was nog niet te spuiten heel lekker van smaak, maar wat doe ik verkeerd ? groetjes

Gepost door nhuylebroeck op 26 juni 2015 om 13u39

Is het deeg te hard? Misschien kun je proberen om je boter wat meer te laten smelten, door te verwarmen of langer te roeren? (ik heb de hoeveelheden nagekeken en deze kloppen ;)) Blij dat je ze lekker vond :D

Hoeveel sterren geef jij dit recept?