Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr kipfilet
- 150 gr wortel
- 1 rode paprika
- 1/2 courgette
- 2 flinke uien
- 2 teen knoflook
- 100 gr gedroogde abrikozen
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 2 tl ras el hanout
- zeezout
Bereidingswijze
- Snij de uien in ringen en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie.
- Snij de kipfilet in stukken en bak deze rondom bruin. Voeg alle droge specerijen toe en bak dit kort mee!
- Snij de paprika, de wortel, de courgette in stukken en voeg deze bij de kip. Bak de groenten aan en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
- Halveer de abrikozen en voeg deze bij de stoofpot. Laat de stoofpot ongeveer 35 minuten op een zacht vuur garen.
- Breng de stoofpot op smaak met wat zeezout. Serveer met couscous.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Love to Cook op 06 februari 2018 om 18u23
Omdat de kleinkinderen van 4 en 7 mee eten en nog geen kip lusten maakte ik dit gerecht met rundergehakt. Ik gebruikte ook wat meer abrikozen en groente. Ze hebben gesmuld ( en wij ook) .
Hoeveel sterren geef jij dit recept?