Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in blokjes en fruit het in wat olie. Bak vervolgens de kipfilet en de peterselie mee. Gooi de rest van de kruiden en erbij. Vul aansluitend de pan zodanig met water totdat de kipfilet niet meer te zien is en laat je het allemaal gaar worden.
  2. Ondertussen laat je de amandelen koken in een pan met water, als ze klaar zijn, haal je de schil weg en doe je het in de keukenmachine/ blender. Doe de amandelen in een schaal en doe daar wat suiker en kaneel bij.
  3. Zodra de kip gaar is, haal je deze met een sleef uit de pan en laat je deze uitlekken in een vergiet. Haal vervolgens de kip met je vingers uit elkaar zodat je sliertjes krijgt.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Doe 2 eieren bij de saus en roer het tot dat de eieren gaar zijn.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant over elkaar (zorg dat de plakjes elkaar iets overlappen) op een bebloemde tafel. Rol de balderdeeg met een roller uit tot één grote plak (zorg ervoor dat je aan alle kanten van de ovenschaal circa 5 cm over hebt).
  6. Je doet de bladerdeeg op de overnschaal of bakblik met bakpapier. Vul deze vervolgens eerst met een laagje kipfilet daarna een laagje amandelen en daarna de saus met eieren. Zo ga je verder tot je eindigt met een laagje kip.
  7. Pak nu de twee overgebleven plakjes bladerdeeg en rol deze weer uit, leg deze vervolgens op de kip zodat alles goed bedekt is. Besmeer de bovenkant van de bladerdeeg met ei en doe hem in een voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten op ongeveer 200 graden.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?