Recept 35*** (6 stemmen)

Mandarijntaartje met chocolade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
0 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Ontrol het bladerdeeg op een schoon werkblad, schik het in een met Solo beboterde taartvorm (24 cm diameter) en prik er met een vork enkele gaatjes in.
  3. Rol met een deegrol de marsepein uit en leg deze bovenop het bladerdeeg. Schik hier de mandarijnpartjes over (verwijder bij verse mandarijntjes zoveel mogelijk de velletjes).
  4. Meng nu de eieren en eigelen met de Solo Crèmefine Cuisine en de suiker tot een glad beslag. Giet dit beslag over de taart en strooi er stukjes chocolade over.
  5. Laat de taart een half uur bakken in de oven. Laat de taart goed afkoelen en smeer er ten slotte nog wat sinaasappelconfituur over zodat ze mooi blinkt.
Tip

Het aroma van mandarijn en chocolade in dit recept wordt nog intenser als je er een kopje Lipton Infusion Herbal Morocco bij schenkt. Het vleugje munt in de thee geeft dit dessert een mooi fris accent.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door nelleijdekkers op 03 november 2014 om 16u09

Graag wil ik deze taart maken. Ik woon in Nederland en hier kan ik geen Solo wikkel kopen. Wat kan ik daarvoor in de plaats gebruiken en hoeveel? Nel Leijdekkers

Gepost door sylviake op 03 november 2014 om 18u10

Hallo Nelleijdekkers, je kan eender welk merk van bakboter in de plaats gebruiken!

Gepost door nelleijdekkers op 04 november 2014 om 09u28

Dank je Sylviake, maar weet je dan ook hoeveel????

Gepost door sylviake op 10 november 2014 om 19u05

het is gewoon om de taartvorm in te vetten, ik neem hiervoor keukenrol, strijk hiermee over de boter en vet dan de vorm in, als er overal een glanslaagje boter over zit is het goed. je kan ook altijd vloeibare boter nemen, dit gaat makkelijker dat met gewone boter :)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie