maltesermuffins met chocoladetopping

Ingrediënten voor 12 personen

  • 50 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 60 gram suiker
  • 2.5 tl bakpoeder
  • 10 gram zout
  • 2 eieren
  • 1.5 dl melk
  • 15-20 maltesers
  • 200 gram boter
  • 200 gram bloemsuiker
  • 30 gram cacaopoeder

Bereidingswijze

  1. VOOR DE MUFFINS
  2. - voor verwarm u oven op 180 graden
  3. -smelt de boter
  4. - zeef alle droge ingrediënten bij elkaar
  5. -meng de melk , boter en eieren bij elkaar
  6. - doe de natte ingrediënten bij de droog en meng tot een homogeen beslag
  7. -hak de maltesers fijn
  8. - doe de maltesers onder het beslag
  9. - bak in de oven zo een 20-25 min
  10. VOOR DE TOPPING
  11. -zorg dat de boter op kamertemperatuur is
  12. - meng de boter met de bloemsuiker en cacaopoeder tot een mooie massa
  13. AFWERKING
  14. als de muffins zijn afgekoeld , spuit je met een spuitzak een mooi toefje op de muffins
  15. - zet er als laatste nog een malteser op
  16. SMAKELIJK

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?