Malse vanillewafels

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. - Doe de boter (solo) en suiker +vanillesuiker in een kookpot en zet op een laag vuurtje tot alles gesmolten is (OPGELET! niet koken of bakken, boter moet geel blijven), zet dit dan van het vuur
  2. - Scheidt de eieren en voeg het eigeel bij het botermengsel en klop het eiwit op
  3. - Meng de 2 soorten bloem onder elkaar en zeef deze onder het botermengsel, daarna mag het eiwit erbij (voorzichtig onderspatelen)
  4. - Bak de wafels in je wafelijzer en laat ze afkoelen op een rooster en bewaar ze in een afgesloten doos.
  5. - De wafels zullen eerst hard zijn, maar na een dag zijn ze lekker mals.
  6. Smakelijk!

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door sofienoel op 07 oktober 2014 om 20u52

Micheline, ben blij dat je ze lekker vind :-) Ik heb nog een heel lekker en gelijkaardig recept voor malse wafels. *2pakjes vanillesuiker*500gr Planta boter*500gr suiker*8 eieren (scheiden)*500gr fluide bloem*1,5 tas heet water (geen mok). - Boter smelten, suiker+vanillesuiker toevoegen => roeren. Dan 8 eigelen + water toevoegen, bloem erbij => roeren. Eiwit opkloppen en voorzichtig roeren. Smakelijk

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?