Recept 45**** (1 stem)

Malse konijnenbout met venkel-knolselderijpuree

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

DAGELIJKSE DEGELIJKHEDEN

tijd
130 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bestrooi de bouten met peper en zout. Smelt de boter en bak de bouten rondom mooi bruin. Neem het vlees uit de pan en fruit in het bakvet de uien zachtjes goudbruin in circa 4 minuten.
  2. Leg het vlees in de pan en schenk de wild fond en de herfstbock erbij. en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laas en "smelt" de ontbijtkoek in het vocht. Voeg de rozemarijn toe. en stoof de konijnenbouten met de deksel op de pan in circa 2 uur zachtjes gaar.
  4. Schil de knolselderij en snij ze in blokjes. Maak de venkel schoon en snij in stukken. Kook de groente samen in water met zout in 15 minuten gaar. Giet af en pureer met de staafmixer. Roer er de crème fraîche erdoor en proef. Voeg zo nodig nog peper en zout uit de molen toe.
  5. Verdeel de puree over 4 borden en leg de bout ernaast met wat jus of er bovenop. en bestrooi met de fijngehakte peterselie.

Bron: Hallo Jumbo eigen foto

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 21 november 2016 om 17u20

Wij Limburgers houden van konijnenbouten in het zuur. Dit was eens iets heel anders en zeer smaakvol. De patatjes hebben we niet gemist.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?