Recept 55***** (2 stemmen)

Makreel op de barbecue met waaier van gegrilde groenten en tomaat-basilicummayonaise

Dit is een recept van

tijd
60 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De mayonaise. Snijd de tomaten in grove stukken en mix met een staafmixer. Zeef het tomatensap en meng dit met de tomatenpuree. Pluk de basilicumblaadjes en snijd ze grof. Roer het ei los met de tomatenpuree en mix er geleidelijk de olijfolie door tot een luchtige mayonaise, voeg op het einde de basilicumblaadjes toe en mix kort mee. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd de venkelknollen in schijven van 1,5 cm dik.
  3. Snijd de asperges bij om het houterige uiteinde te verwijderen.
  4. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen van een halve cm.
  5. Verwijder de stelen van de shiitakes.
  6. Bestrijk de groenten lichtjes met wat olijfolie en grill ze op een voorverwarmde barbecue of in een grillpan.
  7. Kruid de makreel aan de binnenkant met peper en zout.
  8. Grill de makreel aan beide zijden, ongeveer 3 à 4 minuten per zijde. Je hoeft de makreel niet in te strijken met olie vermits deze vet genoeg is.
  9. Schik de groenten op een schaal, kruid ze met peper van de molen en zeezout, schik er de gegrilde makreel bij en dien op met de tomaat- basilicummayonaise. Serveer er apart ook enkele partjes citroen bij.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie