Makreel met opgelegde aubergines met fetakaas en olijven, vinaigrette van geroosterde paprika

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aubergines en snijd ze doormidden over de lengte, doe de aubergines in een vergiet bovenop een kom. Bestrooi de aubergines ruim met zout en plaats er een zwaar gewicht op.
  2. Laat de aubergines een nacht in de koeling staan.Spoel de aubergines onder koud water en pers ze goed uit.
  3. Warm de azijn op met de knoflook, laurierblaadjes en het pepertje, doe de aubergines in een bokaal en overgiet ze met de azijn, sluit de bokaal af en plaats in de koeling.
  4. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en doe ze in een ovenschaal, overgiet met olijfolie en plaats ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 20 minuten. Leg het lookteentje er bij na 10 minuten. Laat afkoelen en pel de paprika’s en de look.
  5. Hak de gepelde paprika’s en look fijn, meng met de olijfolie en kruid met peper en zout, voeg enkele druppels xérèsazijn toe.
  6. Brokkel de fetakaas.
  7. Haal de aubergines uit de azijn, pers ze uit en snijd ze in stukjes, meng met wat olijfolie, peper en zout. Meng de aubergines met de fetakaas, olijven.
  8. Grill de makreel aan beide zijden gedurende ongeveer 5 minuten aan elke zijde en haal er voorzichtig met behulp van een lepel de filets af.
  9. Schik de aubergine, fetakaas en olijvensalade op de borden, leg er de makreelfilets bovenop en werk af met de vinaigrette van geroosterde paprika.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?