Kook de pasta volgens beschrijving op de verpakking.
De kipfiletreepjes mooi bruin bakken in wat olijfolie . Dan alles gezellig met elkaar mengen en hupsakee klaar is Kees!!
Dit gerecht is ook heerlijk met uitgebakken spekjes en smaakt ook koud als maaltijd salade lekker op hete dagen.
.Groene basilicumpesto.
12 el olijfolie extra vierge zout en peper naar smaak
1 basilicum plantje
1 teen knoflook
50 gr parmezaase kaas in stukjes
150 gr geroosterde pijnboom pitten
.
Mix de geroosterde pijnboompitten, de Parmezaanse kaas en het teentje knoflook in de keukenmachine tot kleine kruimels.
2 . Voeg de basilicum, peper, zout en olijfolie toe en mix alle ingrediënten nog even kort door elkaar.
Wil je de pesto graag wat langer bewaren, doe het dan in een schoon weckpotje en schenk er een dun laagje olijfolie op. Zo blijft de pesto 2 maanden houdbaar. Na opening kun je de pesto het beste binnen 1 week opmaken.
Rode pesto
250 g zontomaatjes met ook de inhoud
50 g pijnboompitten
50 g geraspte pecorino
2 tjes theelepel koffielepel tomatenpuree
1 teen knoflook
basilicumblaadjes handvol
Kwak alle ingrediënten samen in de keukenmachine en laat maar draaien en draaien.
Is je pesto iets te droog naar smaak dan kun je een beetje olijfolie toevoegen.Dit smaakt toch vele, vele malen beter dan uit een potje toch? Zo kun jezelf ook nog wat experimenteren met hoeveelheden om je eigen smaakcreatie te maken.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?