Makkelijke spaghettisaus

Welke spaghettisaus de beste is? De saus die je zelf maakt, tiens! Van deze makkelijke saus met paprika en gehakt maak je in een wip ook een vegetarische versie.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij alle groentjes in brunoise. Verhit de olie in een brede pot of pan. Bak hierin het gehakt en plet het (met een pureestamper of vork). Zorg ervoor dat het gehakt niet aanbrand. Voeg alle groentjes toe en roer goed. Kruid met peper en zout alsook met tijm en voeg er een blaadje laurier aan toe. Laat even ( 5min.) stoven. Voeg hierna de tomatenpuree toe, roer om en laat even bakken zodat de bittere smaak wat weggaat. Voor de vegetariërs onder ons kan je het gehakt vervangen door gehakte tofu en de rundsbouillon door groentebouillon. :) Doe nu de tomaten erbij alsook de ketchup en het water. Voeg er nog het bouillonblokje aan toe en roer om. Laat dit om een laag vuurtje nog een half uurtje pruttelen

Tip

Deze spaghettisaus wordt nóg lekkerder als je ze een nachtje in de koelkast hebt laten 'rusten'.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door h54137 op 28 september 2015 om 22u30

Een saaie Vlaamse spaghettisaus, Italië is ver zoek

Gepost door talleke77 op 02 november 2016 om 21u20

Ieder heeft zijn eigen smaak he ...

Gepost door Haicote op 23 februari 2018 om 17u44

Een echte Italiaanse spaghetti saus is met gehaktballen en tomaten saus, zonder gemengde gehakt ertussen, Dus als je een Italiaanse spaghetti saus wilt vervang het dan in gehaktballen, groetjes

Hoeveel sterren geef jij dit recept?