Makkelijke rode Thaise curry
Zin in een makkelijke rode Thaise curry met kip? Ontdek dit simpele recept en geniet vanavond van een lekker oosters gerecht.
35 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g kipfilet
- 2 rode ajuinen
- 2 rode paprika's
- 200 g worteltjes
- 1 blikje kokosmelk
- 2 el rode curry pasta
- 1 tl bruine suiker
- 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
Bereidingswijze
- Snijd de kip in kleine reepjes. Snijd de ajuin en de paprika's in reepjes. Snijd de wortels of rasp ze grof.
- Warm 1 eetlepel olie op in een grote pan, en roerbak de ajuin tot die doorzichtig is. Voeg de wortels en paprika toe, en bak gedurende 5 minuten op een medium-hoog vuur. Verwijder de groenten uit de pan. Voeg de vleesreepjes toe aan de pan en bak beide zijden bruin gedurende 5 minuten. Doe de groenten terug in de pan.
- Voeg de kokosmelk, 100 ml water, rode curry pasta en het Knorr bouillonketeltje Kip toe. Kook het gedurende 5 minuten. Lekker met jasmijnrijst, bestrooid met verse basilicum of koriander.
Andere Solo-leden over dit recept (11)
Gepost door Eliza Bennet op 30 augustus 2018 om 20u37
super snel en heel lekker !! een aanrader
Gepost door Solo op 14 september 2018 om 18u53
Leuk om te horen Eliza! Voor herhaling vatbaar? :)
Gepost door simca op 27 maart 2019 om 00u44
Ik lust dit graag
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?