Makkelijke maandag.......Aardappel-prei omelet met spekjes

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de prei in de lengte en snij in dunne halve ringen. Was de prei en laat goed uitlekken. Snij de gekookte afgekoelde aardappelen in blokjes. Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. ( Opgepast met zout, want de spekjes zijn ook al zoutig.) Bak de spekjes uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de halve preiringetjes in de pan van de spekjes de op een laag vuurtje zacht en laat de aardappelblokjes even mee bakken.
  3. Meng de spekjes door de geklutste eieren en schenk dit over de prei-aardappel in de pan. Roer kort door elkaar en laat de omelet dan stollen. Laat de omelet op een bord glijden keer om en bak de andere kant. Halveer en serveer. Eventueel op een sneetje brood.
  4. Hoewel dit een lunch gerecht is, serveerde ik de omelet als hoofdgerecht met een kop tomatensoep vooraf en een schaaltje Griekse yoghurt na.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Calimeroke 2 op 31 mei 2016 om 02u51

Kan waarschijnlijk ook met hamblokjes ipv spekblokjes.

Gepost door Love to Cook op 31 mei 2016 om 10u12

Hallo Calmeroke, natuurlijk kan dat en geeft zeker wat minder calorietjes dan spekjes. Lijkt me zelfs ook heel lekker. Bedankt voor het goede idee.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?