Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Met het prachtige voorjaarsweer en genietend van het zonnetje had ik geen zin om lang in de keuken te staan. Dus werd er een maaltijdsalade in elkaar geflanst met gerookte makreel en ........die was me toch lekker. Precies wat ik vandaag beoogde, lekker, snel en ook nog eens razend gezond met die makreel, die de juiste vetten bevat. Hier komt ie dan.
  2. Maak de makreel zorgvuldig schoon en trek het vlees in grove plukken. Haal met de dunschiller de "draden "van de bleekselderij en snij in dunne boogjes. Schil de appel , verwijder het klokhuis, snij in plakjes en dan in blokjes.
  3. Klop een vinaigrette van het citroensap met de mosterd en schenk al kloppend de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg zo nodig meer mosterd en of citroensap toe.
  4. Meng de salade met de bleekselderij en de appel. Sprenkel de vinaigrette erover en meng voorzichtig. Verdeel de plukken gerookte makreel over het geheel en KLAAR is je salade. O, ja voor de kleur kun je radijs in plakjes en een gehalveerd kerstomaatje toevoegen, hoeft niet , mag wel.
  5. Werk de salade af met een blaadje bleekselderij. Broodje erbij? Kan, want je hebt grote en kleine eters.
  6. Volgens De Man voor herhaling vatbaar.
  7. Eigen recept en foto

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?