Makkelijke appelflappen voor bij koffie of thee.
Mmm… appelflappen bij de koffie of thee: wat een manier om je bezoek te verwennen! Met dit recept maak je ze al in 20 minuutjes. Ontdek hoe.
20 min
Ingrediënten voor 10 personen
- 1 pak roombladerdeeg 10 plakjes van 10x10 cm
- 4 friszure appels( elstar jonagold, goudrenet)
- 2 tl kaneel
- 2 el suiker
- 1 ei losgeklopt
- krenten of rozijnen naar smaak
- kandy suiker
Bereidingswijze
- Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze vaak met verjaardagen of met de feestdagen.
- Elektrische oven: 225°C
- Heteluchtoven: 210°C
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor.
- Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokje
- Bestrooi in een mengkom de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
- Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met appel krenten rozijnenstukjes.
- Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
- Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er kandijsuiker over.
- Leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de appelflappen.
- Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Andere Solo-leden over dit recept (5)
Gepost door pvs op 25 maart 2018 om 17u43
lekker en makkelijk
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?