Recept 45**** (23 stemmen)

Makkelijke appelflappen voor bij koffie of thee.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

pattiserie

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze vaak met verjaardagen of met de feestdagen.
  2. Elektrische oven: 225°C
  3. Heteluchtoven: 210°C
  4. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  5. Verwarm de oven voor.
  6. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokje
  7. Bestrooi in een mengkom de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
  8. Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met appel krenten rozijnenstukjes.
  9. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
  10. Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er kandijsuiker over.
  11. Leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de appelflappen.
  12. Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Bron: Tasty Kitchen Eigen foto

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door pvs op 25 maart 2018 om 15u43

lekker en makkelijk

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie