Recept 05 (0 stemmen)

Maki-sushi

Dit is een recept van

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Was de rijst grondig. Breng een kwart liter water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet het vuur lager.
  2. Laat in 20 minuten gaar koken tot al het vocht is opgenomen.
  3. Doe azijn, suiker en zout in een kommetje en roer goed door. Meng door de nog warme rijst. Laat afkoelen.
  4. Leg een vel nori met de glanzende kant naar beneden op een sushimatje.
  5. Maak je vingers nat en leg een kwart van de rijst op het vel. Verdeel gelijkmatig.
  6. Laat aan de boven- en benedenrand 2 centimeter open.
  7. Snij de vulling naar keuze in repen van een centimeter breed en dik.
  8. Leg in de breedte op de rijst. Strooi er naar wens wat zalmeitjes of sesamzaad over. Rol met behulp van het matje de nori om de rijst heen. Druk aan, ook de uiteinden.
  9. Doe de lange sushi in plasticfolie tot gebruik.
  10. Maak de volgende drie rollen op dezelfde manier.
  11. Snij de rollen met een koud en vochtig mes in zes tot acht stukken.
  12. Maak de wasabi aan met wat water tot hij vloeibaar is.
  13. Doe de wasabi en sojasaus in kleine kommetjes.
Tip

Dip de sushi met stokjes of met de hand in de sausjes.

Vulling naar keuze: verse tonijn, verse zalmfilet, krabsticks, komkommer, bosui, avocado, omelet, zalmeitjes, geroosterd sesamzaad

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Nicole DEVOECH op 10 juli 2009 om 13u45

deze foto geeft niet het recept weer !!!!!!!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?