Ingrediënten voor 30 personen

  • 150 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 20 gram vanillesuiker
  • 3 stuks eieren
  • 2 el honing
  • 1 stokje vanillestokje
  • 150 gram patisseriebloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 stuk citroen
  • 1 snuif zout

Bereidingswijze

  1. laat de boter smelten op een zacht vuur
  2. doe de kristalsuiker met de vanillesuiker en een snuifje zout in de mengkom van de keukenmachine
  3. monteer er de klopper op en laat de machine rustig draaien terwijl je de eieren één voor een toevoegt.
  4. verhoog de draaisnelheid en klop het beslag tot het luchtig en bleek is
  5. laat opnieuw wat rustiger draaien en giet er de gesmolten boter bij. Voeg de honing toe
  6. snij de vanillestok overlangs, schraap er de zaadjes uit en doe ze in het beslag
  7. laat de machine nog even kort draaien om de honing en de vanille te mengen
  8. zeef de bloem met het bakpoeder in het beslag. Rasp er een klein beetje citroenzeste bij (het mogen geen citroencakejes worden)
  9. meng tot een zacht deeg. en schep het deeg in een spuitzak. Laat de gevulde zak een 30 min rusten in de koelkast
  10. verwarm de oven voor op 200 C°
  11. Boter de vormpjes royaal in en vul de vormpjes met het deeg
  12. bak 10 à 15 min en controleer met een prikker of het deeg droog is.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?