Recept 55***** (2 stemmen)

Madeleines

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

dessert

tijd
80 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Haal de eieren de enkele uren op voorhand uit de koelkast en laat de Solo op kamertemperatuur komen.
  2. Klop de Solo en de suiker met een houten lepel door elkaar. Voeg er de eieren stuk voor stuk aan toe en klop verder.
  3. Voeg de bloem en het zout toe. Klop tot een homogene en luchtige massa.
  4. Laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  5. Vet een bakvorm voor madeleines in met Solo Vloeibaar. Giet telkens 1 eetlepel van het mengsel in elk vormpje.
  6. Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170 °C.
  7. Laat 5 minuten rusten, haal de koekjes uit de vorm en herhaal tot het deeg op is. Haal de madeleines met behulp van en kunststof bakspateltje uit de vorm.
Tip

Net voor het opdienen kun je de madeleines even onderdompelen in limoncello. Dien bij voorkeur lauw op. 

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie