Recept 55***** (8 stemmen)

Madeleines

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter.
  2. Klop het ei, de eidooier, de suiker en de citroenschil schuimig met een mixer.
  3. Voeg de bloem, maizena en het bakpoeder toe.
  4. Roer de boter onder het mengsel.
  5. Giet in ingevette madeleine-vormpjes en bak een 10-tal minuten op 180°.
  6. Laat afkoelen op een rooster en bestrooi, net voor het serveren met poedersuiker.
  7. Eventueel kan je ook nog cacaopoeder toevoegen om chocolade-madeleines te maken.

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door sportyVeVa op 22 december 2014 om 07u28

Mijn schoonzus moet lactose vrije gerechten eten. Kan ik deze madeleines maken voor haar? Ik heb geen madeleines bakvorm. In welke vorm of hoe kan ik deze madeleines anders maken? Ik heb wel een vorm voor cupcakes.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie