Madeleines met chocolade en sinaasappel

11 (11)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Smelt de Solo op een zacht vuur (of op lage stand in de microgolfoven) en laat afkoelen.
  3. Verbrokkel de chocolade en smelt ze au bain marie.
  4. Spoel de sinaasappel onder stromend water en dep hem goed droog. Rasp ongeveer 2 eetlepels van de schil (zonder het witte gedeelte) en houd dit apart.
  5. Klop de eieren los met de honing en roer de rietsuiker erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en roer er het cacaopoeder en het zout door. Spatel de margarine en chocola met het eimengsel door de bloem. Voeg de sinaasappelzeste toe, roer nog even door en giet het deeg in de madeleinevormpjes (vul de vormpjes voor ongeveer 2/3, want het deeg zal tijdens het bakken nog uitzetten).
  6. Bak de madeleintjes ongeveer 8 minuten (de baktijd hangt af van de sterkte van je oven). Haal de madeleintjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Tip

Een handig truukje om je madeleinevormpjes zonder morsen te vullen? Gebruik een ijsschep!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door beveke op 08 januari 2014 om 14u11

Deze probeer ik vanavond te maken...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?