Recept 05 (0 stemmen)

Macaroni uit de oven met ham en broccoli. Met 2 vegetarische variaties

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Oven

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Dit recept voor macaroni uit de oven valt bij iedereen in de smaak! Serveer met een gemengde salade.Kook de macaroni 2 minuten minder lang dan op de verpakking staat aangegeven; kook de laatste 4 minuten de broccoliroosjes mee.
  3. Giet pasta en broccoli af en spoel onder koud stromend water.Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Meng er de kazen en knoflook door en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de pasta, broccoli en ham door de saus. Schep alles in een ovenschaal en bestrooi met extra Parmezaanse kaas (of Grana Padano) en paneermeel. Bak de pasta in de oven in 15-20 minuten goudbruin. Lekker met een gemengde salade
  5. Variatie 1: Maak een vegetarische variant met blauwe kaas en kappertjes. Laat de ham weg en meng door de bechamelsaus 100 g Gorgonzola, 100 g geraspte belegen kaas en 2 el uitgelekte kappertjes.
  6. Variatie 2: Met bloemkool en tomaat. Gebruik roosjes bloemkool in plaats van broccoli. Beleg de pasta in de ovenschaal nog met 2-3 in dunne plakjes gesneden tomaat en bestrooi ze met kaas en paneermeel. Bak de pasta in de oven zoals hierboven beschreven.

Bron: vriendin.nl eigen foto

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Love to Cook op 08 december 2015 om 19u54

Voor 4 volwassenen en 2 kids nam ik 400 gr macaroni wen 2 stronk broccoli. Bovendien nam ik 400 ml melk en 100 ml kook room en voegde aan de kaassaus nog 75 gr feta toe die over was van een ander gerecht.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?