Recept 05 (0 stemmen)

Macaroni met spekjes, spinazie en ricotta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

PRIMA PASTA GERECHTEN

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes goudbruin. Schep ze even op wat keukenpapier en laat ze uitlekken.
  2. Bak in het bakvet van de spekreepjes de ui en knoflook 2-3 minuten.
  3. Giet de pasta af, maar bewaar wat van het kookvocht. Schep de pasta met de spekjes, kaas, citroenrasp en wat kookvocht door het ui mengsel.
  4. Verwarm de pasta op matig vuur en schep er de spinazie in kleine porties door; roer tot de groente net is geslonken. Of laat in een aparte pan de spinazie slinken en werk dan de groente door de pasta.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel er de ricotta in ‘klontjes’ over het geheel en rasp er nog wat kaas over. Serveer meteen.

Bron: Vriendin.nl

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?