Macaroni met kaas en hesp in de oven!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Breng water aan de kook in een kleine pot. Dompel de eieren onder in het kokende water en kook ze hard in zo’n 8 à 9 minuten. Koel de eitjes in koud water en hou ze even opzij.
 2. Breng ook een ruime pot met water aan de kook om de macaroni te garen. Voeg een flinke scheut zout toe en 1 bouillonblokje (geeft een goede smaak)
 3. De basis van de saus is een roux. Smelt de boter in een kookpot en voeg er vervolgens de bloem aan toe. Laat het bloemmengsel al roerend “opdrogen”, maar let erop dat de roux niet aanbakt.
 4. Voeg er de melk bij in de pot . Zet het vuur wat zachter en blijf roeren met een garde tot de saus bindt. Schenk tussendoor ook de room bij de saus. Na voldoende lang roeren, krijg je een gladde romige bechamelsaus.
 5. Nu het driehoekje van La vache qui rit erbij doen en blijven roeren!
 6. Haal de pot van het vuur en meng de helft van de gemalen kaas door de saus. (Hou de andere helft van de kaas opzij voor het gratineren van de schotel.)
 7. Proef en kruid de kaassaus met vers geraspte nootmuskaat, peper van de molen en wat zout.
 8. Kook de macaroni (+/- 7 min.) normaal staat de tijd op de verpakking. Hou er rekening mee dat de pasta later nog even de oven in gaat, waardoor de macaroni nog een beetje verder zal garen.
 9. Pel intussen de hardgekookte eieren en doe ze in een schaal. Plet de eieren met een pureestamper of een vork (er mogen gerust nog enkele stukjes in achterblijven).
 10. Verwijder de zwoerden van de gekookte ham en snij de plakjes (of het blokje) ham in reepjes of kubusjes of koop hespenblokjes in verpakking!!
 11. Giet de pasta af en meng de kaassaus eronder. Voeg ook de geplette eieren toe en de reepjes of blokjes ham. Roer alles goed om en stort het mengsel in een ovenschaal.
 12. Strooi de rest van de gemalen kaas gelijkmatig over de schotel en plaats het gerecht onder de hete grill van je oven.
 13. Zodra de kaas een goudbruin korstje is geworden is de schotel klaar.
 14. Smakelijk eten!!!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?