Recept 45**** (6 stemmen)

Macaroni met kaas en ham

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
15 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Maak eerst een roux: laat de boter bruinen in een kookpan, doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper. Voeg eerst de melk en dan het water toe, terwijl je de hele tijd stevig blijft roeren met de klopper. Voeg hier al roerend het bouillonketeltje aan toe. Laat kort opkoken en verminder nu het vuur met de helft. Laat nog een tweetal minuten zacht doorkoken.
  2. Meng er van het vuur de kaas door. Breng op smaak met vers gemalen witte peper, (zee) zout en vers geraspte nootmuskaat.
  3. Laat de macaroni beetgaar koken in ruim, lichtgezouten water. Giet af en meng samen met de hamblokjes en de gehakte peterselie onder de kaassaus.
  4. Serveer met versnipperde peterselie of laat nog even gratineren onder de grill.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door annemie01 op 19 november 2015 om 10u43

eerst de melk voor de saus en daarna het water : zie bij de ingrediënten niet de hoeveelheid water staan ?

Gepost door Solo op 19 november 2015 om 12u55

Hoi Annemie, dankjewel voor je opmerkzaamheid! Dit is een foutje, we passen het zsm aan!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?