Macaroni met kaas en ham

10 (10)
15 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst een roux: laat de boter bruinen in een kookpan, doe er de bloem bij en roer flink door met de klopper. Voeg eerst de melk en dan het water toe, terwijl je de hele tijd stevig blijft roeren met de klopper. Voeg hier al roerend het bouillonketeltje aan toe. Laat kort opkoken en verminder nu het vuur met de helft. Laat nog een tweetal minuten zacht doorkoken.
  2. Meng er van het vuur de kaas door. Breng op smaak met vers gemalen witte peper, (zee) zout en vers geraspte nootmuskaat.
  3. Laat de macaroni beetgaar koken in ruim, lichtgezouten water. Giet af en meng samen met de hamblokjes en de gehakte peterselie onder de kaassaus.
  4. Serveer met versnipperde peterselie of laat nog even gratineren onder de grill.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Cowboy_Henk op 27 december 2018 om 16u35

Solo, de hoeveelheid water staat er nog steeds niet bij na 3 jaar....

Gepost door Solo op 04 januari 2019 om 16u31

Dag Cowboy_Henk, bedankt voor je bericht. We passen het aan. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?