Macaroni met ham en kaas

Maak vandaag deze smakelijke macaroni met ham en kaas en verras iedereen aan tafel met dit klassieke pasta recept. Heerlijk romig vanbinnen met een lekker krokant kaaskorstje.

1 (1)
35 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak een roux. Smelt de Solo zonder te bruinen in een kookpot en voeg er de bloem aan toe. Laat het bloemmengsel al roerend drogen, tot je een lichte koekjesgeur ruikt.
  3. Schenk de koude melk bij de roux. Draai het vuur zachter en blijf rustig doorroeren met een garde tot er een gladde romige bechamelsaus ontstaat.
  4. Roer de helft van de gemalen kaas door de warme bechamelsaus en voeg een kneepje citroensap toe voor wat extra frisheid. Kruid af met peper, een weinig zout en nootmuskaat.
  5. Giet de pasta af, laat uitlekken en doe hem in een ovenschaal. Meng de hamreepjes erdoor en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en schuif de schaal 15 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk!

Tip

Maak deze zalige ovenschotel van macaroni met ham en kaas een dag van tevoren. Zo hoef je hem de dag erna maar twintig minuutjes in de voorverwarmde oven te zetten en klaar!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?