use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Macaroni met ham en kaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Macaroni met ham en kaas

Macaroni met ham en kaas

Zonder twijfel dé huisfavoriet van vele Belgische gezinnen, deze macaroni met ham en kaas. Zo maak je hem moeiteloos thuis klaar. Dat wordt scoren!

Van zo’n lekkere macaroni met ham en kaas smult iedereen. Een heerlijke combinatie van pastaboogjes met gekookte hamreepjes en een romige bechamelsaus met kaas die in de oven gegratineerd wordt. Daarmee zet je een echte pasta klassieker op tafel!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 450 g macaroni
  • 300 g gekookte ham, in reepjes
  • 400 g geraspte kaas (Gruyère of Emmental)
  • 30 g Solo margarine
  • 40 g witte bloem
  • 7 dl melk
  • 0.5 citroen
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak een roux. Smelt de Solo zonder te bruinen in een kookpot en voeg er de bloem aan toe. Laat het bloemmengsel al roerend drogen, tot je een lichte koekjesgeur ruikt.
  3. Schenk de koude melk bij de roux. Draai het vuur zachter en blijf rustig doorroeren met een garde tot er een gladde romige bechamelsaus ontstaat.
  4. Roer de helft van de gemalen kaas door de warme bechamelsaus en voeg een kneepje citroensap toe voor wat extra frisheid. Kruid af met peper, een weinig zout en nootmuskaat.
  5. Giet de pasta af, laat uitlekken en doe hem in een ovenschaal. Meng de hamreepjes erdoor en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en schuif de schaal 15 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk!
Maak deze zalige ovenschotel van macaroni met ham en kaas een dag van tevoren. Zo hoef je hem de dag erna maar twintig minuutjes in de voorverwarmde oven te zetten en klaar!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.