Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr parmezaanse kaas
- 500 gr macaroni
- 400 gr gehakt
- 1 st beschuit
- 1 dl melk
- 1 st ei
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 teentje knoflook
- 1 mespunt chilipoeder
- 1 fijngesneden ui
- 1 kl blikje tomatenpuree
- 500 gr ontpitte en in stukjes gesneden tomaten
- 1 st laurierblad en takje tijm
- 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
- Verhit voor de saus de olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook
- lichtbruin.
- Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, laurier, zout en peper toe en laat de
- saus 20 minuten sudderen.
- Week voor de balletjes de beschuit in de melk en doe er het gehakt en de
- overige ingrediënten bij, behalve de boter.
- Kneed tot alles goed is vermengd en vorm er ± 20 balletjes van.
- Laat de boter bruin worden en bak de balletjes onder af en toe schudden in 15
- minuten bruin en gaar.
- Bereid de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat ze in een
- vergiet uitlekken.
- Smelt 10 gr boter en schep die door de macaroni.
- Doe de balletjes door de tomatensaus, giet de saus over de macaroni en warm
- alles nog even goed door.
- Serveer er een schaaltje Parmezaanse kaas bij.
- veel ingredienten maar echt weinig werk .. zo klaar en overheerlijk
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?