Recept 55***** (2 stemmen)

Macaroni in de oven

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat goed uitlekken.
  3. Smelt de solo in een steelpannetje, voeg de bloem toe, roer goed, laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen. Opgelet, niet laten bruinen. Haal van het vuur en roer de melk door de roux. Zet terug op het vuur en breng al roerend aan de kook, blijf roeren tot de saus is ingedikt. Voeg de tomatencoulis toe, met het basilicum en 1 el parmezaan.
  4. Afkruiden met nootmuskaat en pezo.
  5. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  6. Roer de saus door de pasta en doe alles in de beboterde ovenschaal. Bestrooi lichtjes met parmezaan.
  7. Zet de schaal in de oven en laat +/- 10 minuten bakken, zet daarna nog 2 minuutjes onder de grill zodat je een mooi bruin korstje bekomt.
  8. Lekker met vers stokbrood.
  9. Voor de niet vegetariërs: reepjes gekookte hesp, of licht gebakken pancettareepjes, of reepjes rauwe zalm door de saus roeren.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Hinion op 20 juni 2011 om 19u46

Ik heb het met hesp klaargemaakt deze avond en de schotel is leeg :-) Héél lekker!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie