Maaltijdsoep met quinoa en kip

Van een klassieke groentesoep naar een volwaardige gezonde maaltijdsoep met quinoa en kip, ideaal om mee te nemen als lunch naar het werk als gezonde maaltijd!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Hak de rode ui en knoflook fijn.
  2. Verwijder de zaadjes van de rode chili en hak fijn.
  3. Snij de selder in kleine blokjes.
  4. Schil de wortel en pompoen en snij in kleine blokjes.
  5. Verhit een ruime stoofpot met een royale scheut Solo Vloeibaar.
  6. Fruit hierin eerst de rode ui mooi glazig. Roer regelmatig zodat de ui niet bruin wordt.
  7. Voeg de knoflook en chili toe en laat 1 minuut meebakken.
  8. Doe de selder, wortel en pompoen bij in de stoofpot en laat 2 à 3 minuten meebakken. Roer regelmatig en voeg de tomatenblokjes toe.
  9. Leg de kipfilets bij de groenten in de stoofpot en giet er de bouillon over.
  10. Breng zachtjes aan de kook en laat dan op een zacht vuurtje sudderen voor ongeveer 25 minuten tot de groentjes gaar zijn. Haal nadien uit de stoofpot.
  11. Mix de soep mooi glad en breng op smaak met peper en zout.
  12. Spoel de quinoa onder koud water en voeg toe aan de soep. Kook de quinoa gaar in de soep voor ongeveer 10 minuten.
  13. Snij ondertussen de kipfilets in kleine stukjes en voeg terug toe aan de soep. Je kan een paar stukjes kip apart houden om de soep mee af te werken.
  14. Voeg op het laatste nog een scheutje Solo Crèmefine toe aan de soep voor een romige twist.
  15. Serveer de soep of bewaar ze voor een paar dagen in de koelkast of vries de soep in porties in dan heb je op ieder moment een gezond maaltje klaar! .

Tip

Geen fan van quinoa? Je kan perfect ook pasta of rijst gebruiken!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?