Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

 1. Dit recept van Voedzaam & Snel is ehh, voedzaam, en ook snel. En heel erg lekker!
 2. Was de spinazie en snijd deze grof. Snij de prei in ringen en was deze goed. Snij de tomaatjes in plakjes.
 3. Breek de eieren en giet in een schaaltje. Voeg de tomaatjes, paprikapoeder, peper en zout toe aan de eieren en mix door elkaar.
 4. Bak de prei in een koekenpan met een beetje roomboter 3 minuten aan en voeg toe aan de eieren. Laat de spinazie nu 1 minuut slinken in de pan en voeg ook toe aan het eimengsel, goed mengen.
 5. Leg een nieuw klontje roomboter in de koekenpan en giet het eimengsel voorzichtig in de pan op laag vuur (gebruik je een kleine koekenpan, doe dit dan in 2 porties).
 6. Laat het ei 6 minuten bakken, controleer tussendoor even met een spatel of de onderkant van je ei niet te bruin wordt.
 7. Pak een grote platte deksel of snijplank , doe 2 ovenwanten aan, leg de snijplank of deksel op de pan en draai in één keer de pan om, zodat je ei op de snijplank of deksel ligt.
 8. Laat je omelet nu met de bruine kant naar boven opnieuw in de pan glijden en laat nog ongeveer 6 minuten bakken zodat ook de onderkant lichtbruin is. Herhaal deze truc om je omelet mooi uit de pan te krijgen, snij je omelet in tweeën en vouw elk partje dubbel op een bord.
 9. Serveer met een dot alfalfa en snee bruin brood en voeg eventueel naar smaak nog wat peper toe.
 10. Een gezonde snelle hoofdmaaltijd met eventueel een kopje bouillon vooraf en wat yoghurt na.
 11. Bron Culy. nl voedzaam en snel.aangepast

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?