Maak een heerlijk sappig varkenshaasje met dit recept

Maak met amper 4 ingrediënten een lekker romig varkenshaasje: dit recept stelt nooit teleur. Een heerlijke klassieker voor kerst of Nieuwjaar!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 varkenshaas
  • 125 gr champignons
  • 125 ml kookroom
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de varkenshaas door de helft. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaas rondom bruin. Leg de varkenshaas in een ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in de achtergebleven boter 125 gram in plakjes gesneden champignons tot het zacht is. Breng de champignons op smaak met een beetje peper. Voeg 125 ml kookroom toe en warm dat mee en laat het iets indikken. Serveer de varkenshaas met de champignonssaus.

Tip

Wat past er bij dit recept voor varkenshaasje?

Als je het ons vraagt: kroketjes en een fris slaatje. Maar ook aardappeltjes uit de oven smaken hier super bij!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?