Recept 05 (0 stemmen)

Lunchbroodje ei speciaal

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BLIJ MET EI

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Een lekker recept en een leuke manier van een broodje ei serveren.
  2. Lekker als lunch of eenvoudige broodmaaltijd.
  3. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om andere ingrediënten te gebruiken, laat je fantasie de vrije loop.
  4. Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd vervolgens een kapje van de bovenkant van het broodje. Hol met je vingers het broodje uit, maar zorg ervoor dat er geen gaatje ontstaat want dan loopt het ei er misschien uit.
  5. Snijd vervolgens de tomaatjes en de geitenkaas in kleine stukjes
  6. .Breek het eitje boven het uitgeholde broodje, maar pas op want is je eitje te groot dan kan het eroverheen gaan.
  7. Dus speel een beetje met de grootte van het ei en de hoeveelheid die er in een broodje past.
  8. Doe vervolgens de tomatenstukjes erin, de geitenkaas en de reepjes kipfilet. Je kunt ook voordat je het eitje erin breekt wat van de kipreepjes e.d. in het broodje doen.
  9. Wanneer je de broodjes hebt gevuld met lekkere ingredienten, kunnen ze de oven in voor circa 25-35 minuten.
  10. Je kunt het beste een ovenschaal bekleden met wat bakpapier om daar de broodjes in te bakken, want tussentijds moeten de broodjes met aluminiumfolie worden afgedekt.
  11. Wanneer de broodjes, na ongeveer 12-15 minuten, goudbruin zijn gebakken wordt het tijd dat de ovenschaal wordt afgedekt. Nu verbrandt het broodje niet en kunnen de eieren verder gaar worden in nog ongeveer 15 minuten.
  12. Daarna zijn de broodjes klaar, wanneer het ei mooi gaar is, en de broodjes mooi goudbruin.
  13. Een leuke creatie met een broodje ei om je gasten ( of jezelf natuurlijk) mee te verrassen.
  14. Om het helemaal af te maken kun je er nog wat verse peterselie of bieslook overheen doen.

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door DebbieS op 03 oktober 2014 om 09u15

Lijkt me lekker! Ga ik zeker eens proberen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?