Recept 05 (0 stemmen)

Lunch of brunchbroodjes met roerei

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BIJZONDERE BROODJES

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen in ca. 10 min. af.naar smaak.
  2. Klop de eieren los met de slagroom, de peterselie en zout en peper naar smaak.
  3. Smelt in een koekenpan de boter. Draai het vuur laag en schenk het eimengsel in de pan. Bak het roerei op laag vuur (zo laag en langzaam mogelijk!) en roer voortdurend met een houten spatel. Neem de pan van het vuur als het roerei voor 3/4 is gestold (zie tip).
  4. Snijd de broodjes open. Beleg elk broodje met 1 plakje ham, een beetje roerei en paar blaadjes rucola. Zet de broodjes op een schaal en serveer ze meteen.

Bron: Vriendin.nl recept aangepast

Tip

Tip voor het perfecte roerei: Een perfect roerei is romig en nét gestold. Neem de pan van het vuur als het eimengsel nog niet helemaal is gestold. Door de eigen warmte en de warmte van de pan gaart het ei nog even na. Tip: In plaats van roerei kun je de broodjes ook beleggen met plakjes gekookt ei of een (zelfgemaakte) eiersalade.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?