Luikse gehaktballen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1.5 kg gehakt broodkruim 1 ei 5 ajuinen kruiden: peper en zout, muscaatnoot, wild garlic van O&V, laurier, marjolein, tijm, 6 el baslamico azijn 1/5 l vleesbouillon (of 1 l ??) 5 el siroop zonder toegevoegde suiker 125 g witte rozijnen
  • broodkruim 1 ei 5 ajuinen kruiden: peper en zout, muscaatnoot, wild garlic van O&V, laurier, marjolein, tijm, 6 el baslamico azijn 1/5 l vleesbouillon (of 1 l ??) 5 el siroop zonder toegevoegde suiker 125 g witte rozijnen
  • 1 ei 5 ajuinen kruiden: peper en zout, muscaatnoot, wild garlic van O&V, laurier, marjolein, tijm, 6 el baslamico azijn 1/5 l vleesbouillon (of 1 l ??) 5 el siroop zonder toegevoegde suiker 125 g witte rozijnen
  • 5 ajuinen kruiden: peper en zout, muscaatnoot, wild garlic van O&V, laurier, marjolein, tijm, 6 el baslamico azijn 1/5 l vleesbouillon (of 1 l ??) 5 el siroop zonder toegevoegde suiker 125 g witte rozijnen
  • kruiden: peper en zout, muscaatnoot, wild garlic van O&V, laurier, marjolein, tijm, 6 el baslamico azijn 1/5 l vleesbouillon (of 1 l ??) 5 el siroop zonder toegevoegde suiker 125 g witte rozijnen
  • 1/5 l vleesbouillon (of 1 l ??) 5 el siroop zonder toegevoegde suiker 125 g witte rozijnen
  • 5 el siroop zonder toegevoegde suiker
  • 125 g witte rozijnen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. gehakballetjes prepareren met ei, broodkruim, p&z, muscaatnoot en wild garlic
  3. Bereiding:
  4. De boter laten smelten en de gehaktballen langs alle kanten aanbraden, deze uit de pan halen en de uien glazig stoven met p&z, dan laurier, marjolein en tijm toevoegen. Het geheel blussen met de balsamicoazijn, de bouillon en de siroop. Na even pruttelen de gehaktballen terug bijvoegen, de rozijnen bijvoegen en nog even verder laten sudderen op een zacht vuur. Eventueel de saus binden.
  5. Suggestie:
  6. Opdienen frietjes. Smakelijk!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Mieke62 op 22 juli 2013 om 18u58

Oeps, iets mis gegaan met het ingeven van de ingrediënten :-s

Hoeveel sterren geef jij dit recept?