Luchtige chocolademousse recept

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. De room samen met 75 gr. kristalsuiker half opkloppen en in de koelkast plaatsen.
  2. Het ei en de 3 eidooiers in een steelpannetje doen, lichtjes losmaken,de andere 75 gr. kristalsuiker bijvoegen en op een middelhoog vuur opkloppen(mag met de kloppertjes van de mixer)tot je een lauw witachtig mengsel bekomt.
  3. De fondantchocolade laten smelten.
  4. Ondertussen de room samen met de opgeklopte eieren mengen met een garde.
  5. De gesmolten fondantchocolade bijvoegen en tot een mooie egale massa mengen(met een garde).
  6. In de koelkast of als het vlug moet gaan in de vriezer zetten om op te stijven.
  7. Daarna met een spuitzak in potjes doen of gebruiken voor één of andere chocoladetaart.
  8. Is in een afgesloten pot wel zo'n 10 dagen houdbaar,
  9. Is ook lekker op de boterham zoals mijn vrouw en kinderen vinden
  10. succes en smakelijk

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Solo op 17 oktober 2012 om 19u50

Dank je we lngrid voor je positieve reactie.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?