Ingrediënten voor 24 personen
- 4 eieren
- 4 dl melk
- 4 dl water (bruisend)
- 225 g boter
- olie (voor het wafelijzer)
- 2 el aardappelzetmeel
- 375 g zelfrijzende bloem
- 4 el suiker
- 4 zakjes vanillesuiker
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Werk met ingrediënten op kamertemperatuur. Meng de eieren met suker en de vanillesuiker tot een luchtige massa.
- Zeef de zelfrijzende bloem en het aardappelzetmeel boven de deegkom en meng door het beslag. Voeg er de zachte boter bij en roer glad.
- Meng de melk met het bruisende water en roer tot een vloeiend beslag.
- Verhit een wafelijzer tot stand 3 à 3,Breng wat olie met een borsteltje op het wafelijzer. Vul met het beslag en bak de wafels goudbruin.
- Bewaar ze op een rooster tot alle wafels gebakken zijn. Serveer met poedersuiker.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?