Luchtige biscuit met room en fruit

Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 eieren
  • 240 gram kristalsuiker
  • 240 gram patisseriebloem
  • 40 gram boter
  • 6 dl slagroom
  • fruit naar keuze
  • kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Klop de eieren los en roer de suiker erdoor. Verwarm het mengsel al kloppend op een zacht vuur tot 50°C zodat de suiker goed versmelt met de eieren.
  3. Giet het mengsel over in de mengkom van een keukenrobot en klop het koud tot een witte smeuïge massa.
  4. Giet over in een andere grote kom.
  5. Smelt de boter op een zacht vuur.
  6. Meng de bloem voorzichtig onder het eiermengsel en roer de gesmolten boter erdoor.
  7. Giet het beslag in een beboterde en bebloemde springvorm en bak 35 minuten in de oven.
  8. Laat de biscuit afkoelen.
  9. Snijd de biscuit in twee en besmeer met opgeklopte room. Beleg met fruit.
  10. Leg de twee helften op elkaar en besmeer de biscuit helemaal in met room.
  11. Dop de zijkanten in met kokosrasp en beleg de bovenkant met fruit.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?