Luchtige Amerikaanse pannenkoeken met diverse variatie ideetjes.

Amerikaanse pannenkoeken zijn bij velen een grote favoriet.  Bovendien lukken ze met dit recept altijd: probeer het zelf maar!

Ingrediënten voor 4 personen

 • 3 grote eieren
 • 115 gr bloem
 • 1 volle tl bakpoeder
 • 1,4 dl melk
 • snufje zout

Bereidingswijze

 1. Voor 2 à 4 personen
 2. Deze Amerikaanse pannenkoeken zijn echt super! In plaats van de dunne, zijige Franse crêpes zijn deze heerlijk donzig en dik en lukken ze meteen perfect.
 3. Simpel, simpel, simpel .
 4. Scheid om te beginnen de eieren en doe het wit en geel in aparte kommen. Doe de bloem, melk en het bakpoeder bij de dooiers en klop het door elkaar tot een dik beslag.
 5. Klop het eiwit met een snufje zout stijf. Schep dit door het beslag – het is nu klaar voor gebruik.
 6. Verwarm een goede anti-aanbakpan op een matige pit. Giet een beetje beslag in de pan en bak het een paar minuten tot het goudbruin en stevig is.
 7. Op dit moment moet je het beleg van je keuze op de pannenkoek strooien alvorens hem met een spatel los te halen en hem om te draaien. Laat hem nu bakken totdat beide kanten goudbruin zijn.
 8. Je kunt deze pannenkoeken naar wens groter of kleiner maken. Je kunt er gewoon stroop en eventueel wat boter of crème fraîche overheen gieten, maar er ook allerlei andere dingen op strooien, probeer eens een paar van de volgende suggesties...
 9. Verse maïs van de kolf
 10. krokante bacon of pancetta
 11. blauwe bessen
 12. banaan
 13. gestoofde appel
 14. geraspte chocola
 15. of iets anders naar keuze
 16. PS Bosbessenpannenkoeken (boven) zijn heerlijk, maar je moet ze ook echt eens met maïs proberen. Echter wel op een voorwaarde –gebruik verse maïs. Daarvoor moet je de dekbladeren verwijderen en voorzichtig een mes langs de kolf halen – dan komen alle lekkere maïskorrels los – en die gooi je rauw over je pannenkoek heen voordat je hem omkeert in de pan.

Tip

Wil je nog lekkerdere Amerikaanse pannenkoeken? Maak je beslag dan één tot drie uur op voorhand klaar en zet het in de koelkast. Dek af met folie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?