Recept 35*** (13 stemmen)

luchtig mals rozijnenbrood

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Brood

tijd
120 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. -Los de gist op in een beetje water en vul daarna bij tot de voorgeschreven hoeveelheid (300 ml)
  2. -Voeg alle ingrediënten (zonder de rozijnen) samen en kneed tot een soepel deeg of kneed in een kneedmachine (ongeveer 20 min)
  3. -Dek af en laat de deeg 40 min rijzen in een verwarmde oven van 35 graden .
  4. -Na de eerste rijzing kneed je het deeg terug en voeg er de rozijnen aan toe . - -Bol op en leg in een broodvorm.
  5. -Dek terug af en laat terug 40 min rijzen in de oven (35 graden ).
  6. -Haal het deeg uit de oven en laat nog even afgedekt staan .
  7. - Verwarm de oven nu op 220 graden en bak het brood in 30 min mooi bruin (onderste richel ).
  8. - Na bakken , ontvormen en laten afkoelen op rooster .
  9. - Ps indien droge gist ,mag men maar 8gr gebruiken
  10. Smakelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door eric olievier op 14 augustus 2016 om 11u04

rozijnen een kwart uur laten weken in lauw water gebruik melk in plaats van water 1 a 2 volledig eieren voldoende gist gedroogd 10 a 12gr; na kneden een 20 tal minuten laten rijzen, vorm geven in de brood bak doen laten rijzen 30 40 50 minuten daar staat geen wet op het moet voldoende gerezen zijn, afbakken 200 gr. 40 min.

Gepost door trischtje op 06 mei 2017 om 21u36

goed van je om dit te melden, was ik bij het lezen van het recept net ,ook aan het denken

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?