Recept 55***** (4 stemmen)

Loempia met appel, rozijnen en peperkoek

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de geschilde appels en de peperkoek in gelijke, kleine blokjes.
  2. Bak de blokjes in wat Solo Vloeibaar. Strooi er de rozijnen en 2 eetlepels suiker over. Bak de appels mooi bruin en gaar.
  3. Leg de loempiavellen open en bestrijk de randen met honing. Zo kun je ze mooi dichtplooien.
  4. Vul de vellen met enkele lepels van de appelmix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
  5. Leg de loempia’s op bakpapier in de oven en bak op 180 °C.
  6. Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel tot slagroom.
  7. Schik de loempia op een bord en schep er wat kaneelroom bij.
Tip

Met bladerdeeg krijg je een soort rijke appelflap. Dien warm op met een bolletje ijs.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 23 september 2010 om 17u20

Dank je wel voor de vraag. Je moet de loempias maar enkele minuten laten bakken, eigenlijk tot ze mooi goudgeel zien. Het deeg insmeren met een beetje Solo vloeibaar zal het iets minder breekbaar maken. Smakelijk !

Gepost door gerda1965 op 15 december 2015 om 12u10

mag men de loempia's op voorhand maken? Graag antwoord Dank u.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie