Loempia met appel, rozijnen en peperkoek

van Jeroen de Pauw

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de geschilde appels en de peperkoek in gelijke, kleine blokjes.
  2. Bak de blokjes in wat Solo Vloeibaar. Strooi er de rozijnen en 2 eetlepels suiker over. Bak de appels mooi bruin en gaar.
  3. Leg de loempiavellen open en bestrijk de randen met honing. Zo kun je ze mooi dichtplooien.
  4. Vul de vellen met enkele lepels van de appelmix en plooi ze mooi dicht in de vorm van een loempia.
  5. Leg de loempia’s op bakpapier in de oven en bak op 180 °C.
  6. Klop de room samen met de rest van de suiker en de kaneel tot slagroom.
  7. Schik de loempia op een bord en schep er wat kaneelroom bij.

Tip

Met bladerdeeg krijg je een soort rijke appelflap. Dien warm op met een bolletje ijs.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door snurkertje op 17 november 2021 om 20u02

op welke temperatuur en hoelang moeten de loempia's in de oven?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?