Ingrediënten voor 20 personen
- 4 Lipton Pyramid Alps theezakjes
- 250 gram bloem (gezeefd)
- 100 gram suiker
-
120 gram Solo margarine (op kamertemperatuur)
- een snuifje zout
- 1 groot ei (losgeklopt)
- 1 eigeel
- keukenrobot
- uitsteekvormpjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Knip de theebuiltjes voorzichtig open. Meng alle ingrediënten (behalve het eigeel) goed samen in de keukenrobot tot je een min of meer glad deeg bekomt.
- Bestrooi je werkoppervlak met bloem en rol het deeg uit met een deegrol tot het koekjesdeeg een drietal millimeter dik is. Snijd met een vorm de koekjes in de vorm van herfstbladeren uit het deeg en leg ze op bakpapier of op een siliconen matje op de bakplaat.
- Wrijf de koekjes dan aan de bovenzijde mooi in met eigeel. Zet de bakplaat in de oven. Bak ze ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Tip
Drink bij deze koekjes een lekkere thee. De Lipton White Tea of de Lipton Forest Fruit Tea vormen een uitstekend gezelschap.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?