Linzertorte

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zachte boter, suikers, zout, kaneel en ei tot een smeuïg geheel mengen. Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng stevig. Smeer +/- 300 gr mengsel gelijkmatig, ongeveer 4 cm dik, op de beboterde bodem van de taartvorm met doorsnede 20 cm. Verdeel hier op de confituur maar blijf 1 m van de rand af. Doe de rest van het mengsel in een spuitzak en decoreer de taart met gespoten stroken in ruitvorm.. Bak in een voorverwarmde oven van 180 °C ongeveer 35-40 minuten.

Tip

Origineel in Duitsland met frambozenconfituur, maar bij ons met pruimenconfituur. Allebei even lekker. Dit kan ook gemaakt worden in cupcakevormpjes met verschillende confituren.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Greet Van Calster op 03 maart 2017 om 16u39

Keilekker !!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?