Linzertorte

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zachte boter, suikers, zout, kaneel en ei tot een smeuïg geheel mengen. Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng stevig. Smeer +/- 300 gr mengsel gelijkmatig, ongeveer 4 cm dik, op de beboterde bodem van de taartvorm met doorsnede 20 cm. Verdeel hier op de confituur maar blijf 1 m van de rand af. Doe de rest van het mengsel in een spuitzak en decoreer de taart met gespoten stroken in ruitvorm.. Bak in een voorverwarmde oven van 180 °C ongeveer 35-40 minuten.

Tip

Origineel in Duitsland met frambozenconfituur, maar bij ons met pruimenconfituur. Allebei even lekker. Dit kan ook gemaakt worden in cupcakevormpjes met verschillende confituren.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Greet Van Calster op 03 maart 2017 om 16u39

Keilekker !!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?