Linzenpannenkoekjes met serranoham en gebakken vijgen

0 (0)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen in ruim water met de gesnipperde sjalot en knoflook in ca. 45 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen.
  2. Klop een beslag van bloem, melk en het ei en roer de linzen erdoor. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een anti-aanbakpan. Schep met een eetlepel bergjes beslag in de pan. Bak de linzenpannenkoekjes in ca. 1 minuut aan beide zijden gaar. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Houd ze warm.
  3. Snijd de vijgen in vieren en bak ze kort in de pan waarin je de pannenkoekjes hebt gebakken. Leg op elk pannenkoekje een sneetje serranoham en een stuk vijg. Garneer met bieslook en serveer.

Tip

Om de bereidingstijd te verkorten kun je in plaats van ongekookte linzen, ook gekookte linzen uit blik gebruiken. Deze zijn gebruiksklaar (alleen nog laten uitlekken) en kunnen direct door het beslag geroerd worden.

In plaats van serranoham kun je ook parmaham of Ardennerham gebruiken.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?