Linzenballetjes zonder vlees

Maak vanavond dit lekkere linzenballetjes recept en je zet een heerlijk gerecht zonder vlees op tafel. Heerlijke kruidige balletjes in een romige kokossaus.

0 (0)
45 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olie
  • 150 g rode linzen
  • 1 el Knorr Vloeibare Bouilon Indisch
  • 50 g havervlokken
  • 1.5 el bloem
  • 200 ml vetarme kokosmelk
  • 0.5 blokje Knorr Bouillon Groenten
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Bak de ui en de knoflook in 1 el van de olie. Voeg de linzen toe en ½ el Vloeibare Bouillon Indisch en bak alles kort op een hoog vuur.
  2. Voeg 250 ml water toe en breng alles aan de kook. Kook alles, op een laag vuur, 10 -15 minuten met de deksel op de pan. Roer regelmatig totdat alle bouillon is opgenomen. Laat de linzen afkoelen. Schep de havermout erdoor en laat alles 20 minuten rusten.
  3. Vorm er ± 24 kleine balletjes van. Bak ze in 1 el van de olie, in ± 8 minuten, rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  4. Voeg 1 el olie aan het bakvet toe en strooi de bloem erin. Bak de al omscheppen 1 minuut op een laag vuur. Voeg al roerende de kokosmelk, de rest van de Knorr
  5. Vloeibare Bouillon Indisch, de verkruimelde bouillontablet en 300 ml water toe. Breng alles tegen de kook aan en laat de saus binden.
  6. Serveer de linzenballetjes met de saus. Halveer de limoen en knijp de helften boven de linzenballetjes uit.

Tip

Serveer de linzenballetjes met witte & wilde rijst bestrooid met verse fijngesneden koriander.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?