Schenk het groentesap in een kookpot, voeg het bouillonblokje toe en breng dit al roerende aan de kook.
Was de linzen. Laat uitlekken in een vergiet. Voeg de linzen toe aan de groentebouillon en laat in ± 30 minuten op matig hoog vuur met het deksel op de kookpot beetgaar koken.
Schil en snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Pel en snijd de knoflook fijn.
Bak de spekblokjes in een droge hete braadpan op matig hoog vuur zachtjes uit. Geregeld omscheppen. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de groenten en de helft van de tijm toe aan de linzen en laat nog ± 15 minuten koken totdat de linzen en groenten gaar zijn.
Roer de helft van de uitgebakken spekjes met knoflook door de linzen. Breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de linzen over 4 diepe warme borden, bestrooi met de rest van de knoflookspekjes en wat van de bewaarde tijmblaadjes.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Bieke Van op 31 maart 2015 om 16u03
Is ook heerlijk met veggie spekjes. Deze kan je ook krokant bakken aan op het einde toevoegen zodat ze knapperig blijven.
Gepost door Solo op 07 april 2015 om 13u55
Klinkt lekker, dankjewel voor de tip!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?