Recept 05 (0 stemmen)

Linguini met scampi's en zongedroogde tomaten en basilicum

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, (pel ze) en snij ze dan in reepjes.
  2. Snij de sjalot fijn.
  3. Neem de scampi's en ontdoe ze van het darmkanaal. Kruid met zout en peper.
  4. Kook de linguine in een grote pan gezouten water (1 theelepel zout per 600ml water) in 8-10 minuten al dente
  5. Verhit de boter en olie (zie kooktip 2) in een pan, leg de scampi’s erin en bak ze op een middelmatig vuur in 1 à 2 minuten aan de onderkant mooi bruin. Draai de scampi’s om, overstrooi met de look en bak de andere kant ook mooi bruin in 1 à 2 minuten (let erop dat de look niet aanbrandt, anders toevoegen na de baktijd van de scampi’s en nog enkele seconden laten meestoven).
  6. Haal de scampi's uit de pan en houd ze warm.
  7. We fruiten de look en sjalotten met de koppen en pellen in een pan met wat olie. We kruiden met peper en zout en laten even doorbakken en verwijderen daarna dan de koppen en pellen
  8. Doe er de fijngesneden zongedroogde tomaten bij en kleine scheut witte wijn. Laat dit enkele minuten inkoken. Voeg er de room bij en zet op een laag vuur, leg de scampi’s op het einde in de saus en roer op een zacht vuurtje. Als de smaak niet oke is, probeer met wat currypoeder en/of wat ketchup.
  9. Giet de pasta af en doe ze onder de saus als de scampi's gaar zijn.
  10. Doe er het sap van een halve citroen bij. Goed roeren en zorgen dat de boel niet aanbakt.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?