Ingrediënten voor 4 personen
- Linguini, hoeveelheid naar eigen keuze
- 24 scampi (diepvries)
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 1 blik champignons in schijfjes (290 gr)
- solo, bakken en braden
- kippenbouillon, Lacrois, bouillon du chef
- 25 cl room
- scheutje wodka
- aardappelzetmeel
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Laat de champignons goed uitlekken.
- Laat de scampi ontdooien, verwijder schaal en darmkanaal.
- Stoof de gesnipperde ui aan in hete solo. Voeg de champignons toe, kruiden met pezo, laat even bakken.
- Voeg een scheutje bouillon toe, goed roeren, giet er nu een groot glas water bij, laat even koken. Voeg nu de room toe, laat even inkoken.
- Breng de saus op smaak met een scheutje wodka en eventueel bijkruiden met een beetje bouillon en pezo.
- Indien de saus te dun, indikken met wat aardappelzetmeel, opgelost in wat water.
- Kook de linguini beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Bak de scampi kort aan in wat hete solo, kruiden met pezo.
- Serveer de pasta in diepe warme pastaborden, nappeer met de saus, en leg er de scampi bovenop.
- U kunt er ook nog krokant gebakken spekblokjes aan toevoegen, versier met enkel blaadjes koriander.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?