Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1/ Spoel de mosselen en vongole een aantal keer in vers water zodat alle resten van zand en "baard" verwijderd zijn.
  2. 2/ Giet een beetje olie in een diepe pan of wok en leg het geplet teentje knoflook erbij. Nu mogen de mosselen en vongole in de pan, blus het met 2 glazen wijn. Snipper een handvol peterselie en stooi dit over de mosselen en vongole. Wacht tot alle schelpen open zijn. Dan mag het kookvocht in een aparte kom opzij gezet worden. De schelpen mogen in een aparte kom bijgehouden worden. Het teentje knoflook mag weggegooit worden.
  3. 4/ In dezelfde pan voeg je een fijngesnipperde sjalot, wanneer deze lichtje begint te kleuren mogen de inkvis of kreefjes erbij. Voeg nadien een klein beetje vocht van de schelpdieren erbij. Kook op een hoog vuur een aantal minuten. Voeg nadien de tomaten toe en kruid met zout en eventueel met een stukje fijngesnipperde peper. Zet het vuur wat lager en laat het koken tot je een dikke tomatensaus hebt.
  4. 5/ Kook de pasta al dente in een kookpot. Giet het water weg en voeg de saus toe aan de pasta. Roer de saus stevig onder de pasta. Als laatste voeg je de schelpen toe.
  5. 6/ Je kan het opdienen met een takje peterselie.
  6. 6/ Leg de past

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?