Recept 05 (0 stemmen)

Linguine met spek

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snij in dunne ringen.
  2. Pel de knoflook en hak fijn.
  3. Snij het spek in dobbelsteentjes.
  4. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  5. Halveer de olijven en verwijder de pit.
  6. Verhit wat olijfolie in een pan met dikke bodem en bak al roerend het spek, uien en knoflook op een laag vuur tot de uien zacht zijn.
  7. Roer er dan de champignons, ansjovisfilets en de olijven door.
  8. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout en laat het geheel 5 minuten sudderen.
  9. Kook de pasta beetgaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  10. Giet de pasta af en vermeng hem onmiddellijk met de saus, de pasta moet nog vochtig zijn.
  11. Serveer de pasta in zeer warme diepe pastaborden en rasp er wat Parmezaanse kaas over.
  12. Tip: koop olijven zonder pit, maar, zorg wel dat ze niet zijn opgelegd in zout water, dat maakt het gerecht te zout. Vang een een beetje kookvocht van de pasta op en voeg dat toe aan het gerecht als je denkt dat het te droog is.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie