Recept 45**** (2 stemmen)

Linguine met scampi en een pittige roomsaus

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. We pellen de scampi maar laten een stuk van de staart staan.
  2. We verwijderen het darmkanaal door op de rugzijde een overlangse inkeping te maken en het zwarte draadje te verwijderen. We houden de koppen, staarten en pellen bij. We brengen ondertussen in lichtgezouten water de linguine aan de kook.
  3. We fruiten de look en sjalotten met de koppen en pellen in een wokpan met wat olie. We kruiden met pezo, laten even doorbakken en verwijderen dan de koppen en pellen. We voegen de scampi toe, kruiden met currypoeder en het fijngesneden cayennepepertje.
  4. We laten de scampi langs elke kant enkele minuten meebakken en blussen af met de room. We voegen tot slot nog een eetlepel ketchup toe en mengen alles tot we een gladde oranjekleurige saus bekomen.
  5. We dienen op met de linguine en een blaadje basilicum.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie